Her fortæller Skandias Joda (kaldet Oda) om sine oplevelser
Oda er født 13.04.2012, og flyttede over til Bente og Lars i Kerteminde, da hun var fyldt 8 uger.

2014: Oda har fået en lillesøster:)

Kære dagbog.
Her fortæller min menneskemor om hvor fantastisk jeg var da min lillesøster Krølle skulle i bad:

Vi har det rigtig varmt og det samme har de to “hot-dogs”, derfor kom de i brusebad i dag (det der med at gå ud at soppe eller i værste fald bade, kan men åbenbart kun gøre ovre hos sin hundemors have i havebassinnet!) Så vovserne kom i brusebad med rigtig fin hunde-shampoo m.m.  Først kom Oda og hun kan ikke lide det, men affinder sig, så var det Krølle`s tur, og hun gemte sig, men så gik Oda tilbage i brusekabinen og stod og ventede på Krølle, ligesom for at vise hende at det var ok at blive vasket!!!! man er vel en solidarisk og beskyttende storesøster! Det er ikke noget Oda bare gør, det så virkelig ud som en bevidst handling fra hende, da hun fandt ud af at Krølle var bange for vaskningen! Ja de vovser giver en rigtig mange dejlige glæder…..

(J)Oda`s DAGBOG 23.07.2012

Kære Dagbog.

Vi har fået min hundemor på besøg i en hel uge, da hendes mennesker skulle på ferie, hvad det så end er for noget…

Men vi nyder det, trods det at min mor Iris hele tiden retter på mig og sørger for at jeg er ren, det kan jeg faktisk godt selv, da jeg er ved at være ret stor, synes jeg i hvert fald.

I går kørte vi alle tre ud til en skov, hvor der rigtig lugtede godt og helt anderledes end der hvor vi bor, så vi gik og lugtede alle vegne, lige til vi blev helt trætte i hovederne af det, men så var vi også kommet tilbage til bilen.

Vi fik besøg af nogle nye mennesker, med nogle sjove nogen, det var nogle små bitte mennesker, som ikke kunne andet end at kigge på os og sprælle med benene – lidt sjovt især når jeg lige fik fat i en sok, som lugtede dejligt og lige kunne leges lidt med! Mor Iris og Humle, de gad ikke lege med de bitte små mennesker – og jeg fik også skældud, når jeg tog sokkerne af dem… Så er det nu dejligt med et af de gode tyggeben, så kan jeg bare ligge stille og tygge i det, uden nogen blander sig i det.

Nogen gange lige så snart vi står op, så kører vi ud ad nogle veje som bumper meget, men ender ved en dejlig – dejlig græsplæne med noget der skulper og larmer lidt. Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad det er, for Humle og mor Iris har ikke lige lyst til at løbe ud i det, de går bare og kigger på det. Jeg har prøvet at gå lidt tæt på det, men så får jeg våde poter, og det bryder jeg mig ikke om… Min menneske-mor siger at det er havet og jeg kan godt gå ud i det, men der er nu dejligt inde på den store sandkasse, hvor vi alle tre drøner rundt og leger. Det eneste det er, at sådan noget sand, er ret trættende at løbe i så de store løber fra mig – men heldigvis er min menneske-mor med, som jeg så kan lidt ekstra klap af. Ved siden af græsplænen og sandkassen, er der nogle sjove dyr som er hvide og bare spiser græs hele tiden, mor-Iris kigger bare på dem og løber videre, og det samme gør Humle, men de lugter sjovt…

Jeg kan ikke komme hen og lege med dem, da der er hegn mellem os – mærkeligt – men det er også sjovere at fjolle i den store sandkasse med mor Iris og Humle.

Hjemme i vores have ved fjorden har mor-Iris og jeg leget sammen med Humle, og vi har gravet huller, så dybe at vi slet ikke kan ses… Vores menneske-far synes ikke helt om det, men så flytter vi bare en stol henover hullet, så kan han ikke se dem!

Det er ved at være tid til at jeg skal i hunde-skole, for nu er jeg begyndt at tabe mine tænder, både i undermunden og overmunden. Mon jeg skal have en fin ny taske til godbidderne og snoren – når jeg skal i skole? Vi får se hvordan det går, når Jagger og jeg skal gå i samme klasse.

Nu skal vores menneske-mor ud at gå tur med os, så jeg vil slutte med at skrive i dag.

Vovvov fra (J)ODA

(J)Oda`s dagbog 16.07 2012.
Kære dagbog.

Nu har vi fået vores computer til at virke igen, og mine poter er godt nok vokset, men jeg kan stadig trykke på knapperne…

Jeg er ved at blive større siger mine mennesker, så nu kan jeg ikke kravle igennem det firkantede hegn i vores strandhave mere – æv – så kan jeg ikke komme så hurtigt rundt og lege med Humle, som jeg er blevet rigtig gode venner med nu.

Humle og jeg oplever rigtig meget sammen, men i den sidste uge har jeg været meget alene sammen med min menneske-mor. I tirsdags kørte vi af sted i den lille bil, som jeg synes så godt om, da jeg selv kan kravle ind og ud af den. Da min menneske-mor stoppede, blev jeg meget glad, for jeg mødte nogle af mine søskende, og vi fik en have at lege i alle fire, blot var mine store søster rigtig træls til at begynde med, da jeg fik et rigtigt fur af hende, men så svarede jeg bare igen i samme tone, og så blev vi gode venner igen…. Min store bror Jagger og Joker var der også, så vi fik rigtig leget, selvom vi også skulle vaccineres, men det betød nu ikke så meget bare et lille stik, og så kunne vi komme ud at lege igen…. Det var en dejlig dag, og efter et par timer, så kørte vi hjem igen. Det er så dejligt at køre i bil, for jeg bliver vugget i søvn….

Næste dag skulle vi ud at køre igen, min menneske-mor og jeg. Denne gang kørte vi meget længe, så længe at jeg nogen gange rejste mig op og peb lidt, men blev dog nusset. Da vi endelig stoppede, kom vi ud et underligt sted – der var kun asfalt og fortove, samt en masse cykler og gående mennesker. Jeg hilste lige på en anden lille hund, som var ude at gå sammen med sit menneske og en cykel – uha – godt jeg ikke skulle det. Så blev jeg taget under armen af min mor og vi gik ind af en stor dør og op af mange mange trapper, godt jeg ikke skulle gå selv. Vi kom ind i en lille lejlighed, kaldte min mor det, og jeg fandt en lille avis at tisse på, for det var lidt besværligt at finde et sted udenfor. Det var et underligt sted, for menneskene gik hele tiden rundt med spande og klude som lugtede forfærdeligt af sæbe… Heldigvis, så fandt jeg et hjørne med dejlig ro, uden alt det der sæbelugt – og så lagde jeg mig til at sove…. Efter et stykke tid, sagde min mor at nu var vi færdige med at gøre rent hos Jeppe, og så gik jeg selv ned af alle trapperne, helt uden stop – men jeg er også en stor pige nu.

Lidt senere stoppede bilen igen, og vi gik ud på en dejlig græsplæne. Efter et stykke tid kom der to mennesker, som hele tiden skulle klappe mig og nusse min pels, ret behageligt. Jeg blev præsenteret for et andet dyr, som ikke helt talte samme sprog som mig, men vi kiggede meget på hinanden. Dyret ville ikke rigtig lege med mig, som mine hundevenner gør, den stirrede blot på mig, og så gik jeg bare lidt rundt om den og snusede. Når den ikke ville lege, så kunne jeg bare gå rundt på den kæmpe kæmpe græsplæne og opdage nogen andre ting og sager. Det var en kostskole, som vi var på besøg hos, så da vi kom tilbage til bilen, fortalte jeg min mor , at det var nok en god ide at komme på kostskole og lære alt om katten( måske også den der bor der, og ikke ville lege med mig). Derefter kørte vi hjem til Kerteminde igen, og det var så dejligt at være hjemme ved Humle igen – det syntes Humle også..

Torsdag eftermiddag kørte min mor og jeg igen uden Humle, og denne gang var inde et sted, hvor der lugtede utrolig godt, og der var hunde-guffer overalt. Der blev jeg børstet, klippet negle, ordnet ører, kigget på tænderne og det værste var at blive holdt og ikke kunne bestemme, hvornår jeg ikke ville have det mere, men så fik jeg ros og blev nusset – så var det jo helt rart alligevel ! Nu har jeg også en rigtig frisør, som alle andre rigtige hunde har…

Derefter har vi haft mange gæster, og det har været nogle meget mærkelige mennesker. Nogen af dem ville rigtig gerne nusse mig – men andre gad ikke kigge på mig, selvom jeg lagde hovedet på skrå og sad helt stille i 2 minutter!

Humle og jeg er begyndt at lege lidt vildt sammen, og helst inde under bordet, hvor alle menneske-benene er. Det er ikke altid vi får lov til at være der……..

Lige nu i dag har vi været i byen – hvor jeg forsøgte at fortælle mine mennesker, at jeg skulle ud og tisse, men det forstod de ikke, så jeg satte mig på gulvtæppet i stedet – ups – men hvad skulle jeg gøre? Så her i dag er mine mennesker og jeg begyndt at forstå – når jeg går hen til døren, er det fordi jeg gerne vil ud og gøre mig ren.

(J)ODA’S DAGBOG 07.07.2012

Der er gået lannnggg tid siden jeg har skrevet, men min menneskemor kom lige til at lave computeren i udu.
Men jeg er ved at blive stor, vægten siger 7 kg…. Men jeg kan stadig rigtig godt lide at sidde på min mors arm, når vi går tur… Nogen gange så får jeg ikke lov ret længe ad gangen, og så skal jeg gå selv… ,men det er ikke særlig sjovt, når jeg er i snor. Jeg kan meget bedre lide at være for for snore, halsbånd og seler… Jeg kan løbe rigtig stærkt, og mange gange følge med Humle, som jeg leger rigtig godt med nu. Hver aften så leger vi en super leg ovre i vores strandhave, hvor der er en rigtig stor græsplæne, som vi kan drøne rundt på… Jeg er blevet for stor til at komme gennem firkanterne i hegnet, så der er ikke så mange smutveje mere. Men så har jeg fundet en ny fidus overfor Humle og det er at bide i hendes øre og skæg – ja det er lidt frækt, men Humle siger ikke så meget til det! Jeg bliver bare væltet omkuld af hende, og så spæner vi videre i en time. Nogen gange bliver vores mennesker trætte af at vente på os, og så varer legen ikke så længe….. Humle og jeg er blevet rigtig gode venner.

Når vi skal være alene hjemme, så kommer jeg i et lille hus og får nogle rigtig gode kødben, og Humle bliver i stuen opg får også kødben, men for det meste, så sover vi indtil vores mennesker kommer hjem , og så bliver vi nusset rigtig meget-dejligt… Så jeg er altså ved at kunne mange ting, men jeg får også at vide at jeg er en stor hund….

Sidste weekend kørte vi i bilen til et sted ude på landet, med mange mennesker og vovser, som ikke var ret meget størrer end mig. Vi skulle løbe rundt mellem nogle meget store træer, og så var der en kæmpe græsplæne… Bare lækkert! Nogle af menneskerne var ikke så store, og dem kunne jeg godt lide at lege med. De var bare ikke altid glade for at lege med mig, det var især, når jeg kom til at tygge i deres pølse, bare fordi de gik rundt med den i hånden – lige ud for min næse…. Sådan en pølse dufter rigtig dejlig, faktisk bedre end min hundemad , selvom jeg rigtig godt kan lide min mad. Humle og jeg fik rigtig leget med alle de andre vovser, som der var 6 af.. Vi havde det super sjovt hele dagen og noget af aftenen, men blev ret trætte af at løbe rundt og spise pølser m.m. Dejligt at ligge i bilen og slappe af, da vores mor kørte os hjem til Kerteminde …. Vi fik fortalt at det var en sommerfest , vi havde deltaget i….

Når vi er ude at gå så passer både Humle og jeg på ikke at få vand på poterne, det er ikke særlig rart synes vi. Men det er skægt at spæne på stranden, selvom det gør mig meget træt hurtigt. Vi har været ved stranden nogle gange og det er lidt farligt nogen gange, når vandet komme helt hen til mig , men jeg har endnu ikke fået våde poter….

Mine mennesker sidder mange gange om aftenen og kigger på en kasse…. Så har de ikke så meget tid til at nusse os vovser, men ofte putter Humle og jeg os under sofaen og får en lur. Men en aften da kom der nogle hylende nogen inde i kassen, så jeg satte mig lige foran kassen og kiggede på det der hylede – det var ret farligt, syntes jeg for det hylede inde i kassen, så jeg begyndte at knurre og gø, da det vist var det meste sikre overfor de hylende tingester i kassen. Jeg sad længe og kiggede på kassen, og kan ikke helt finde ud af hvad det var derinde i kassen som hylede og øffede….

Når vi leger sammen Humle og jeg , så snakker vi sammen på vores eget sprog, så kan menneskerne nemlig ikke helt forstå hvad vi siger…. Humle brummer og jeg kommer med nogle høje toner, som godt nok skærer os lidt i ørerne, men jeg får lov til at få kødbenet når jeg gør det….

Den ene dag havde vi været oppe i den tredie have som vi har, og det regnede – men Humle og jeg løbe rundt og gravede huller og pjattede. Rigtig skægt, lige indtil vores menneske-mor tog os med hjem til huset, og tænke sig vi blev puttet ned i en stor balje med varmt vand, og gnubbet på pelsen med noget skummende noget, som lugtede ret fælt….. Min pels blev helt væmmelig våd, og jeg sprællende en del , men jeg kunne ikke komme fri. Efter dette blev jeg tørret med et dejligt håndklæde, men det gik alt for langsomt, så jeg hoppede ned på gulvet og kurrede og snakkede meget højt…

Det er rigtig sjovt at lege ude i haven med Humle, nogen gange graver jeg huller, så jeg kan ligge og gemme mig i dem…. Der er lige det at min menneske-far ikke helt er enig med mig i det, så råber han op, og humle og jeg bliver kede af det i et par sekunder….

Nu er jeg jo ved at være stor, så når jeg skal tisse og pølle, så synes jeg altså ikke at det er så rart at blive kigget på… Derfor skynder jeg mig hen i en krog på terrassen eller inde i huset, fordi jeg er faktisk lidt genert når jeg skal gøe mig ren….

Nu er jeg ved at være træt i poterne, så jeg vil putte sove – god nat!


(J)ODA`S DAGBOG 26.06.2012

Hej Dagbog.

Ja der er allerede gået over en uge siden jeg sidst har skrevet – men der sker altså så meget her.

For en uge siden lærte jeg fidusen af Humle, så nu kan jeg gå op af de 16 trappetrin og nedad, næste lige så hurtig som Humle. Det larmer lidt, men ikke ret meget siger min menneske-mor!

Når vi spiser deles Humle og jeg pænt om maden, men nogen gange bliver jeg rigtig sur – og bjæffer godt irriteret lige op i luften, for så får Humle sin mad serveret ude i bryggerset og jeg må ikke komme med – det lugter simpelthen så dejligt – men nej det er kun for store hunde siges der…..

Somme tider skal vi ud at køre i bil og Humle og jeg har fundet ud af at vi sagtens kan ligge bag i bilen og hygge os sammen, Humle puster lidt meget til at begynde med, men når jeg har puttet mig i tæppet, så gør Humle det også. Det er dejligt med en lille lur inden bilen stopper, da det altid er spændende, når vi kommer ud. Fredag var ovre at besøge min søster og mor, samt menneskene der. Vi spænede rundt i haven, men vi måtte ikke få nogen mælketår af mor – æv – det er lidt ærgerlig at være blevet så stor, især når mor stadig vil vaske mig bagi ! Men vi havde en dejlig formiddag og det var dejligt med en lur i bilen på vej hjem.

Hele weekenden var der en masse nye mennesker, som klappede og nussede os to vovser – det er lige noget vi kan lide. Min pels er fin og den bliver også børstet, men det synes jeg ikke altid rigtig godt om, så min menneske-mor har bestilt tid i et stort hus, hvor der lugter mærkeligt – så jeg kan få lov til at stå på et bord og blive børstet og pillet i poterne…

Vi er begyndt at gå i snor sammen Humle og jeg. Men det er altså ikke altid jeg lige har lyst til at gå, så lægger jeg mig fladt ned på jorden og vender det hvide ud af øjnene – det virker – så bliver jeg taget op på armen et stykke tid. Dejligt med den gode udsigt mens jeg sidder her…

Humle og jeg har fået en rigtig god leg hver aften, vi går over i den anden have – den med bakken og masser af græs – der løber vi rundt og jeg finder små pinde i jorden, som vi leger med og nogen gange så snupper jeg pinden fra Humle, bedst som hun ligger og tygger i den! Hun siger slet ikke noget til det… så løber vi rigtig rundt på græsset igen – muler lidt hinanden og jeg trækker Humle i skægget uden hun bliver vred – dejligt med en store søster som vil lege med mig. Endnu kan jeg komme igennem nogle firkanter i hegnet ved stolene, hvor menneskerne sidder og drikker kaffe, men det siger menneske-mor at jeg nok ikke kan så meget længere, da jeg vokser meget lige for tiden. Det der med kaffe, det har jeg prøvet at smage – men jeg synes ikke så godt om det- som den store skål vi har med vand i….

Her i huset sover vi meget længe om morgenen – men det er nu helt rart for så bliver jeg nusset på maven rigtig meget og får tyggeben, så jeg rigtig kan være stille, mens menneskene sover, og det er jeg også. Humle sover også længe, så hun vil heller ikke lege tidlig om morgenen.

(J)ODA’S DAGBOG 18.06.2012

Nu har jeg allerede været i mit nye hjem i en uge, men det føles lidt som om jeg altid har boet her.

Jeg har lært at gå på trapper, der er 16 trin op til 1.sal og Humle tager trinene 1-2-3 både op og ned, det så så let ud , men da jeg skulle ned efter Humle metoden, så kom jeg til at kure på maven ned af alle trinene, men jeg er en stor pige der ikke piber!!!!

Men nu har jeg lært at komme vældig hurtig op og så hopper jeg roligt ned til trinet inden jeg tager de næste, det går lidt langsomt, men så sætter jeg blot i et skingert vuf. Det gør at mine mennesker kommer og kigger, men de vil ikke hjælpe mig ned – æv – så jeg bliver nødt til selv at gøre det. Det er så ret sejt at komme løbende ind i stuen til dem for så bliver jeg nusset…

Vores 3. have er rigtig sjov at være i. Der hjælper jeg med at plukke jordbær. Nogle gange så kommer jeg lige til at tage en bid af bladene, og de grønne bær, leger jeg lidt med – inden de bliver gravet ned. Jeg så at mine mennesker de hakker noget grønt noget op mellem rækkerne, så jeg har fundet min egen metode med poterne – til det samme formål og for at hjælpe med haven…

Blot var det ikke helt så rart da vi kom hjem fra haven, for så skulle mine små poter i ”vandet” ret vildt! Der blev hældt vand i vasksen med sæbe – phu ha føj – og så blev mine poter plasket ned i dette våde stads…. Jeg sprællede meget men det hjalp ikke så meget!

Dejligt bagefter at blive tørret i et blødt håndklæde, og så legede jeg farlig stor hund under spisebordet – for ligesom at blive rigtig tør – komme til at lugte af hund igen og ikke minkshampoo!

Humle vil ikke rigtig lege med mig endnu, men jeg driller også lidt… Hun kan vist ikke lide at jeg nipper hende med mine fortænder, men det er så fristende at gøre, når hun ligger på vores fælles tæppe, og jeg lige har lyst til at lege med hende og ikke mine og vores tøjdyr, eller papkassen. Papkassen kan godt være lidt farlig, da jeg den ene dag blev væk indeni den, og næsten ikke kunne komme ud!

Når Humle bliver nusset af vores mennesker, så bliver jeg faktisk lidt meget irriteret og hopper op og gø`r, men det må jeg ikke siger vores mennesker, da vi begge er nogle dejlige vovser – siger de!

Comments are closed.