Schapendoes er en letbygget middelstor hund, med en skulderhøjde på 40-50 cm.

Pels:
ca. 10 cm lang og bølget, men Schapendoesen skal hverken trimmes eller klippes. Hos den voksne hund er en grundig børstning hver 14. dag tilstrækkelig, mens pelsplejen hos hvalpe og unghunde er mere omfattende.

Knoglebygning:
Da knoglebygningen skal være let, viser en god Schapendoes en meget letfodet og ofte meget springende gang. Den bevægelige springende måde at bevæge sig på, adskiller Schapendoes fra de i det ydre lignende racer.

Temperament:
Munter, livlig, venlig og humørfyldt. Disse egenskaber har forårsaget, at Schapendoes har en stor skare af beundrere. Hvem vil ikke gerne have en hund som ven, der blandt sine karakteregenskaber har det gode humør som standard. En hund, der er temperamentsfuld uden at være nervøs, er en frejdig entusiast, som er afvisende overfor aggressivitet, og med sin munterhed får solen til at skinne i dit liv. Lykkeligvis har næsten alle “Doserne” sådan en herlig ukompliceret karakter. Dette ses på Træf og Unghundedage, hvor alle løber glade og kammeratlige rundt mellem hinanden, på gåture med hundene, hvor de meget hurtigt bliver gode venner, og til klubkonkurrencer, hvor man rundt omkring sig ser glade, logrende hunde.

Comments are closed.