Q-KULDET vinter 2023-24

P-KULDET 24/11-2021

Mor: Skandias Melia Mistelten - Far: Solankers Boomer Bandit

Hilsen fra Professor Hygge

En hilsen fra Hygge, han er virkelig blevet stor nu og nyder særligt at være sammen med vores anden hund. Hygge og Funky er meget glade for de daglige ture, hvor de kan løbe frit og møde andre hunde. Hygge samler virkelig familien med sit rolige temperament og glade sind – han er uimodståelig – selv når han gemmer at tisse udenfor:-)

Hilsen fra Paula

Jeg hedder Paula. Jeg er nu halvt tysk og halvt dansk!

Jeg er en nysgerrig og fræk lille dame.
 
Jeg ved hvad jeg vil. Ofte har vi det mega sjovt, fordi jeg må teste mange ting ud. Og så bliver det ofte et dejlig leg.
 
Men på den anden side er mine ejere så fræk, at de ikke vil lystre mig. E.g. Nå jeg ønsker noget fra deres mad og de ikke vil give mig mig det ønsket mad. (vi har lydbevis, hvor hun gerne vil have vores pølser og hylede, gøede, bed 30 minut inden hun gav ro, men det bliver bedre). Men jeg må sige, at jeg må smage mange ting, jeg ikke kende. Yoghurt 😋
 
Om natten vågner jeg ofte op, men mine ejer er sikkert glad, at udforsker haven hver anden time. Det er så spændende derude. Men de leger aldrig med mig derud om natten og de virker meget glad, når jeg har tisset og lavet hundelort. Jeg synes de har to ord for det. Af og til husker jeg det. Opdatering: de sidste natter var jeg kun op en gang!
 
Jeg synes, at jeg er god at lystre. Jeg kender allerede mange ord og det er sjovt at arbejde efter dem, fordi jeg få godbidder for det. Sit, dæk, kom, Snor, Tunnel, … Lige nu øver vi at gå pænt. Det er svært.
 
Vi er i gang, at opleve mange ting. Jeg glæder mig altid, når jeg skal i hundeboksen, fordi det betyder vi skal ud for et nyt eventyr. I bilen, bussen eller i morgen med toget. Det fleste er rigtig sjovt. På begyndelsen skal jeg sidde og kigge på det hele, men snart skal jeg finde ud, om der er venlige mennesker, nye dufter og hvad sker i omgivelsen. Jeg kunne stadig væk ikke finde ud om andre hunde, som ikke har lang pels og er lidt bange om køretøjer på gaden.
 
Jeg mærker, at jeg får mere kraft, kan springe rigtig godt. Jeg kan løbe rigtig stærkt og det er dejlig. Jeg laver nogle prøver: kan jeg løbe stærkt ned af et lille bjerg, kan jeg springe over en lille strøm, klatre  op på en gammel træ og balancere der …
 
Min dag er sådan: Axel og Jan står op kl 6:30. Så leger vi lidt og jeg spiser. Når de gik ud af huset, sover jeg lidt længere, inden Nadja står op. Vi leger sammen og går en tur. Bagefter er jeg træt og vi går i kontoret, hvor jeg sover i min hundeboks. Når jeg vågner igen, finder jeg mange sjove ting i kontoret og ofte leger en af de mennesker der med mig. Så får vi alle frokost derhjemme. Jeg glæder mig meget, når Jan kommer hjem. Og fordi han ikke kan så godt lide, at jeg bider ham, prøver jeg, ar være mere forsigtig. Men det er svært.
Vi går også en tur om eftermiddagen og ind i mellem sover jeg eller spiser lidt. Omkring kl 19 bliver jeg træt. Senest kl 20 sover jeg og synes det ikke er sjovt at skal ud inden jeg vågner selv.
 
Jeg hader regnvejr

Hilsen fra Polo

Polo bor i Vejle. Han er en frisk og nysgerrig hvalp som elsker at snuse rundt i skoven lige hvor vi bor. Dog lidt genert når der er for mange hunde. Han kan også godt være lidt forsigtig og tilbageholdene når han møder nye hunde og nye oplevelser.
Generelt er han en meget glad hund som elsker at tygge på crocks og få en lur i sofaen 🙂

Hilsen fra Petra

Petra Pebermynte flyttede til Nordjylland. Her bor hun sammen med Lone, to katte og en PON – en polsk hyrdehund. Turen fra Vejle til Nordjylland gik så fint, der var en pause kort efter de var kørt herfra, ellers sov Petra på hele turen. Hun har ikke en eneste gang efter hun flyttede pevet eller klynket. 

Petra har altid været eventyrlysten når vi havde hende med ude, hun kunne sagtens gå på opdagelse uden sine søskende. Lone beskriver hende som en hund med masser af selvtillid og hun elsker at udforske den store verden, stadig gerne på egen hånd. Hun har ikke brug for nogen til at passe på hende. De første aftener hun var i sit nye hjem, gik Lone fint med ud med en lommelygte for at holde styr på hende. Petra spurtede afsted og skulle undersøge det hele. Godt nok er hele haven hegnet ind, men Lone havde det bedst med at vide hvor Petra var. Petra derimod – hun var helt ligeglad  😂
Lone er så heldig at have børn og børnebørn lige i nærheden og de har taget så godt imod Petra, og er ligesom Lone helt forelskede.
Den anden hund derimod – hun var ikke helt så imponeret over det nye familiemedlem. Men efter en lille uges tid får Petra nu lov at sove ved siden af – for at citerere Lone “selv et isbjerg kan smelte”. 😄
Den anden hund har tidligere været vant til at have hund omkring sig, da Lone før har haft to hunde. Men efter at have været ene hund nogle år kræver det lige lidt tilvænning at skulle være to igen 🙂

Hilsen fra Stella

Stella er flyttet til en forstad udenfor Århus, hvor hun nyder livet. Hun er en meget glad og tillidsfuld hund, der hurtigt fandt sig til rette i sit nye hjem. Hun har et turbo gear, men kan også godt lide at råhygge i sofaen. Når hun ikke putter der, er hun i gang med projekt “hule”.
Det er ikke længe siden hun har haft det første, meget vellykkede, møde med den hund, som vil være en stor del af hendes liv; en 7 mdr gammel cockerpoo tæve. 
Stella har flere gange vist at hun kan lave karruselture, som Melia, når der er mad på vej i skålen. 
Hendes nye mennesker er meget glade for hende, og beskriver hende som en lille stjerne 🌟❤️

Hilsen fra Wilma

Så er det to uger siden, at jeg, Wilma (Pain au Chocolat), flyttede ind hos min nye familie.🥰 
Min familie er vilde med mig. De er fire voksne mennesker, der bor, hvor der er meget høje træer. Nu har jeg vænnet mig til at være udenfor. Jeg er begyndt at finde grene, som jeg bider i. Elsker også blade. 😍 
Min familie tager mig ud flere gange om dagen, og roser mig, hver gang jeg tisser eller pøller. Glade råber de: “Dygtig Wilma”
Når vi er færdige med at være ude, så spurter jeg i galop til hoveddøren, og atter siger de: “Dygtig Wilma”. Jeg spiser godt, vejer nu 1700g – og min pels gror derudaf. Min hale er også dobbelt så lang. Mine tænder øver jeg mig hver dag i at bruge. Bider og gnaver i mit legetøj, husets fletkurve og frynser på gulvtæpper. Det er svært at finde ud af, hvad jeg må og ikke må. Ofte når jeg lige er kommet i gang med et godt bid, løfter familien mig op i luften, mens de siger: “Nej Wilma”.
Om natten har jeg min faste plads i min kurv, jeg er tryg med tæppet, jeg fik med, da jeg flyttede hjemmefra.
Når jeg er træt af alle deres kys og kram, hopper jeg op i min kurv og tager en lur. ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik på billedet af det fine bur!

Lidt fra hvalpenes sidste dage før de flyttede

Der var gang i den inden de flyttede, de var mere i køkkenet/stue end i kravlegården.
 
Tirsdag den 18/01 flyttede Polo, Paula og Wilma. Da der kun var tre tilbage blev de noget urolige om aftenen, så Johannes var jo nødt til at være ved dem til de faldt i søvn.
Alle inklusiv Johannes 🙈
 
Onsdag formiddag blev Petra hentet. Da der kun var to tilbage tog vi Hygge og Stella med på en lille gåtur. Det gik overraskende godt, så længe man hele tiden snakkede til dem ☺
 
Stella var den sidste der blev hentet. Inden hun flyttede fik hun lov at få en lur med mor Melia, der ellers ikke havde gidet at putte eller gøre noget med hvalpene de sidste dage inden de flyttede. 

17. januar 2022

Vi har besøgt en gård/gartneri, hvor der også er børnepasning. Her fik hvalpene hilst på den lille flok børn, til stor glæde for både børn og hvalpe. Børnene stod klar til at tage imod os da vi kom ind i indkørslen. 
 
På gården var der to katte som straks hoppede op på et bord og betragtede hvalpene oppe fra. Både Paula, Petra og Polo var meget interesserede i kattene, men det var ikke rigtigt gengældt.
 
Efter god leg med hinanden og børnene, skulle hvalpene ud og se på de andre af gårdens dyr. Ænder, køer, høns og geder.
De nåede dog kun til det første dyr på vores vej, gederne. Her kunne vi sidde på god afstand og betragte dem, for det var alligevel lidt farligt. Så resten af dyrene fik aldrig besøg af hvalpene desværre. 
 
Men det var en god dag for store og små. Hvalpene var så nysgerrige på det hele (undtagen de store dyr). 

15. januar 2022

I dag fik hvalpene hilst på andre hunde. 
Om eftermiddagen havde de en legeaftale med deres en uge ældre fætre og kusiner. De bor hjemme ved den opdrætter der også har p-kuldets far. Paula fik leget en del, da hun lige tøede op. De andre var mere på opdagelse. Selvom fætre og kusinerne kun er en uge ældre er de en del større – omkring de 4 kilo, hvilket er lidt mere end dobbelt så store. Men de fik hilst og hyggede sig. Petra var meget omkring og fandt ud af at visne blade virkelig er en fornøjelse at lege i ☺
 
I aftes havde hvalpene besøg af deres mormor og oldemor. På billederne ses Wilma med oldemor Skandias Iris ☺

14. januar 2022

I dag har de små været på Dyrlægehuset Kolding og blive chippet og vaccineret. 
Gik det godt? 
-Hvis kriteriet var at alle skulle chippes og vaccineres – så gik det forrygende.
– Hvis kravet var at de skulle chippes og vaccineres uden at hyle og skrige i vilden sky, så fejlede det totalt 🤣🙈
Wilma hylede dog ikke, men hun skældte ud på dyrlægen 🤷‍♀️🙈😅
Tre hylede men stoppede så snart det var overstået. 
Så var der Polo og Paula. De forsatte med at hyle og pive efter de blev sat ned på gulvet igen 🤣🤣
 

10. januar 2022

Hvalpene har været ude for første gang. Det tog lidt lokken og overtalelse før alle kom ud af døren. Men det lykkedes. De synes det var meget spændende og var meget nysgerrige omkring hvad man kunne finde udenfor. 
 

9. januar 2022

Hvalpene har nu fået deres navne tildelt.
 

30-31. december 2021

Hvalpene er nu ude på opdagelse hver dag. De har allerede nu opdaget sko, computerspil og deres egen lyd 
😅
 
De leger sammen hver dag og leger med os. De tager rigtig pænt imod alle de mennesker der kommer og siger hej til dem. 
 
Og så kunne de da ikke være mere ligeglade med fyrværkeriet!

23. december 2021

Nu hvor det har sneet det meste af dagen skulle hvalpene selvfølgelig også opleve det. Men det var for koldt at komme ud, så måtte sneen jo komme ind. 
De var meget interesseret og skulle både gå og smage på det – kun for at opdage at det var lidt koldt 
🤣

14. december 2021

Den 14. December var hvalpene for eventyrlystne til at blive i fødekassen og de måtte i den store hvalpekasse. Hvalpene faldt ret hurtigt til ro i kassen. 

 
De begynder at bevæge sig mere rundt og selvom de er lidt vakkelvorne på benene, begynder flere af dem at gå rundt.

6. december 2021

Så har to af hvalpene fået øjne.

Ikke den lille brune – men hun og den store plettede ligger rigtig tit ‘arm i arm’

24. november 2021

Melia fødte i formiddags sine 6 små hvalpe på bare 2½ time.
2 hanner og 4 tæver.
Hun blev selv lidt overrasket, men fandt lynhurtigt ud af hvad det handlede om og er en megadygtig mor. 
Der er 4 sorte og en grå-sort. Og ja – der er en lille brun, for farfar er brun. 

18. november 2021

Melias fine mave ca 10 dage til fødsel

15. november 2021

Hver gang Melia skal have mad får hvalpene en snurretur så de både bliver karrusel-klar og sø-stærke 🙈🤣😅

29. oktober 2021

Så er der fine scanningsbilleder. Der er ‘fanget’ 4 hvalpe på et billede – men der er flere end det:)

Solankers Boomer Bandit
Skandias Melia Mistelten

O-KULDET 17/4-2021

Mor: Skandias Lotus Luna - Far: Solankers Bee Care

2. maj 2021

Nu er de små ved at få øjne, og har fået farvede halsbånd på.

17. april 2021

Luna har i nat født 4 tæver og 4 hanner. Alle har det godt.
Alle hvalpe er reserveret til nye dejlige hjem.

6. april 2021

Luna er ved at blive godt rund om maven. 

14. marts 2021

Luna har været på Dyrlægehuset Kolding i dag. Det er dag 25 i drægtigheden.
Scanningen viser tydelige fostreblærer, vi kunne tælle mindst 5 stk. Luna syntes ikke det var så fantastisk at ligge stille så vi glædede os bare over at det var et positivt resultat – og ville ikke belaste hende med at scanne i længere tid for at tælle.
På billedet er der 4 fosterblærer.

17. og 18. februar 2021

Luna har været på herrebesøg hos søde Solankers Bee Care.
Vi håber på hvalpe ca. 22/4-21.
Når der er gået ca. 3½ uge scanner jeg hende så vi ved om hun er blevet drægtig.

N-kuldet 19 /1-2020

Mor: Skandias Lotus Luna - Far: Camagis Umalley

15. marts 2020

Dette er en dag med blandede følelser. Alle hvalpe hentes af deres nye familier og Luna kommer hjem til Hanne igen. Vi er taknemmelige over at have så gode mennesker til at overtage hvalpene og ingen tvivl om at hver og en får det som blommen i et æg. Men hold da op hvor vi kommer til at savne dem. Nåede lige at være ude med Norman og Noah før de også smuttede..

8 uger

 

8. marts 2020

7 ugers fødselsdag. I ugen der gik har hvalpene været rigtig meget ude. Har lært at grave bede og gnave i planter. De har været i bur. De har været på besøg hos en 5. klasse og med på tankstation. På første billede ses mormor Jasmin med Newton

23. februar 2020

5 ugers fødselsdag. Hvalpene tager fint på og vejer nu mellem 1180g og 1550g. De spiser godt. De får rigtig meget besøg😍og nyder det.

16. februar 2020

4 uger: Nu kan man gå og lege lidt med hinanden og med legetøj – der er virkelig sket meget den sidste uge … og man stikker af gennem lågen hvis den står åben

9. februar 2020

3 uger: Så er hvalpene flyttet ud af hvalpekassen og begynder at kunne komme lidt omkring. ‘Gå’ er måske et lidt stort ord endnu. Og de har fået farved halsbånd på: Grøn blå og turkis er hanner. Rød, pink, orange er tæver.

2. februar 2020

2 ugers fødselsdag – og de fik øjne i går!

 

25. januar 2020

Så er der holdt flyttedag igen, og hvalpekassen står nu i køkken/alrum. I går sov den sidstfødte ind. Vi ved ikke hvorfor – men hun lå bare pludselig og ‘sov alt for tungt’ så der har jo været et eller andet galt med hende, snøft.

20. januar 2020

Luna er en dygtig mor – hun har flyttet hvalpene. De var lidt urolige i fødekassen, så løftede hun dem en ad gangen op i gæstesengen ved siden af fødekassen. Og så var der ro.

 

19. januar 2020

Nu syntes Luna allerede hun ville se, hvad hun gik og gemte på.  Hvalpene er så fine – så hun havde ganske ret, der var ikke grund til at slæbe rundt på dem mere. Fødslen gik i gang sidst på aftenen i går og varede til i morges. Den første lå baglæns og var lidt vanskelig for hende at føde. Der er 3 hanner og 4 tæver. De er sort-hvide nu men ser ud til at alle med tiden skifter farve til den klassiske grå-sort med lidt hvidt. De må flytte hjemmefra den 15.3.2020

15. januar 2020

Luna fylder efterhånden meget om maven, og er nu blevet pylret igen i forhold til maden – det er svært at spise ret meget, og vi skal virkelig prøve alt muligt forskelligt for at hun indtager noget. De mange fostre trykker nok en del op mod mavesækken. Gad vide om hun også har halsbrand som mange kvinder får?

9. januar 2020

I dag har vi taget nye røntgenbilleder af Lunas mave, der begynder at være rund: Vi kan glæde os til hele 7 hvalpe!

2. januar 2020

I dag er Luna blevet røntgenfotograferet.
Hun er kun på dag 42, og fostrene er ret små endnu. De skjules delvist af meget indhold i mavesækken og tarmene, så det gjorde det ret svært at tælle. Vi tænker ca. 5 hvalpe.

 

16. december 2019

Ultralydsscanning – og der er gevinst. Meget små fostre endnu her på dag 23, men man kunne se hjerte og navlestreng med puls. Luna har det som også hendes mor og andre schapendoestæver før hende: Man får kvalme og appetitløshed i denne periode. Så hun bliver håndfodret med dåsemad!

 

21. og 22. november 2019

Skandias Lotus Luna (i daglig tale: Luna) har været på herrebesøg hos Camagis Umalley, og vi håber på hvalpe ca. 22. januar 2020.
Begge forældre er sådan nogle søde og dejlige hunde – det kan ikke andet end blive nogle pragteksemplarer, der kommer ud af den kombination 😉

 

M-kuldet 22/10-2017

Mor: Skandias Jasmin – Far: Fanica Bazil Tinkamaro Bacardi

L-kuldet 19/12-2015

Mor: Skandias Jasmin – Far: Camagis Xolo

K-kuldet 10/7-2013

Mor: Skandias Iris – Far: Schaploni Altid Vaks

Alle hvalpe er nu flyttet, og der kommer de skønneste tilbagemeldinger fra familierne. Det gør os rigtig glade!

Deres navne er blevet som følger:

“Triptrap” har tre pletter bagerst (trip-trap-træsko) = Komma, kaldes Krølle
“To-En” har to pletter på den ene side og en på den anden side = Kabbie, kaldes Nilla
“Hvide” er den meste hvide = Koko, kaldes Wilma
“Lilleplet” har en ganske lille plet blandt de større pletter = Kleine, kaldes Silke
“Hjertemås” har en hjerteformet plet på numsen = Kiara, kaldes Smilla
“Sorte” er den med mest sort = Kleopatra, kaldes Kleo
“Fjer” har en sort streg på baghovedet, som en fjer i hatten = Klokkeblomst
“Klumme” er eneste dreng, men fra ryggen kendes han på at have det sorte bælte! Og han hedder fortsat Klumme 🙂

10 uger:

Kabbie, Komma og Kleo er nu rejst.  Hvalpene har været med et par dage i et fremmed hus med en stor sten i haven – den var sjov at kravle op på og falde ned af:)

8 uger

Så er “Klumme” blevet hentet – det er lidt vemodigt at sige farvel til den første. Vi siger farvel til den næste i morgen. 

7 uger:

Alle de små har været med på tur, 1 times køretur hver vej, en ny have at lege i, og en ny slags hund at møde! Det var en rigtig vellykket tur, ikke mindst fordi Nikolaj var med til at tage sig af de små K-er. Som nu hedder:  Pigerne:  Koko, Kabbie, Komma, Klokkeblomst, Kleine, Kiara, Kleopatra og drengen: Klumme.

6 uger:

Hvalpene har været med på mit arbejde på Dyrlægehuset Kolding til vores “Puppies Night”. 

Igang med at spise af aktiverings-legetøj, mens storesøster Jasmin kigger på:

14.07.13 Iris og hvalpene trives, og vi er bare så lettede over at det er gået godt!

10.07.13 Velkommen til 8 fine hvalpe:)

Et lille videoklip fra fødestuen ses her: http://www.flickr.com/photos/margarethanannberg/9284415962/

7 tæver og 1 lille mand kom til verden efter en noget dramatisk “fødsel”.

Jeg besluttede at lave kejsersnit fordi Iris var gået i fødsel meget tidligt i forhold til terminen, veerne var alt for svage, og hun reagerede ikke på ve-stimulerende medicin. Hun fødte en hvalp nærmest uden at presse kl. 18.30 den 9.7. Og så skete der ikke mere. kl.24 gik fostervandet til en ny hvalp, og den kunne jeg ved hjælp af Iris’ meget svage veer og en lillebitte effekt af medicinen trække ud. Og så skete der ikke mere. Så blev familien vækket og vi kørte ind på Dyrlægehuset Kolding.
Det viste sig, at hendes livmoder var revnet, så der var fostervæske og fosterhinder ude mellem tarmene… Heldigvis var det kun gået slemt ud over en hvalp, som ikke klarede den.  For Iris blev det også en hård omgang, men med drop, medicin og håndfodring kommer hun forhåbentlig hurtigt til kræfter igen. Hvalpene kom hurtigt igang med at sutte, og skal nok klare den. Jeg havde taget Keld og de tre forhåndenværende “børn”,  Heidi, Nikolaj og Joakim, med som fødselshjælpere.

03.07.13    Så er der snuppet et røntgenbillede af Iris.

Iris skal føde om ca. 10 dage, og der er en del hvalpe. Det er svært at tælle, men der er en del hoveder og rygsøjler at se på billedet. Det grå runde er hoveder, de grå stiplede linjer er hvalpenes ryg.

23.06.13 Iris er blevet scannet et par gange, her kommer snarest nogle sekvenser fra disse scanninger.   … det lykkedes mig ikke teknisk at lægge sekvenser ind – men der er et foto i galleriet. Det runde sorte er fostervand, det hvide indeni er starten på en hvalp:)

Det går godt, og der er fine levende hvalpe, og hun lægger sig allerede ud.

06.06.13: SÅ er der gode nyheder, jeg har scannet Iris, og der er små vapser på vej! Hun har det godt bortset fra “morgenkvalme” der faktisk strækker sig hen over hele dagen. Man får jo lidt dåsemad i sit tørfoder for at blive fristet, så mon ikke hun bare fortsætter med at have morgenkvalme…….hun er nemlig ganske klog.

13.05.13: Iris er blevet parret med Schaploni Altid Vaks. Vaks er en rigtig familiehund – fantastisk venlig og rar når man kommer som gæst, og kan også begå sig når han er i byen. Og når man så samtidig ser godt ud kan det jo ikke blive meget bedre:)
Vi forventer hvalpe ca. den 14. juli 2013.

I-kuldet 2009:

30.10.09: Nu er både Ike og Ingolf rejst til dejlige hjem. Ike kom med Vitesse hjem til Hanne. Iris er blevet boende. Det synes Ayoe ikke umiddelbart er nogen god idé…..man har vel lov at være lidt bestemt, når man nærmer sig de 13 år!

12.10.09: Nu er man blevet så aktiv, at man IKKE kan kaldes de tre små fede mere. Der er livlige, nysgerrige og sjove. Og på billedet ser vi, hvordan man forsøger at tumle rundt på Moar.

04.10.09: Så er de små fede 4½ uge. De spiser selv nu (hvalpemad opblødt i vand) og er ved at forstå, at hvis de tisser på aviserne, er der ikke så vådt der hvor de skal lege. De har heldigvis ikke fundet ud af at man kan lave confetti af avispapir !

11.09.09: Det går rigtig godt med de tre fede! Og ligeledes med Vitesse.

08.09.09: Det går godt med de tre af hvalpene….

Desværre begyndte “hvalp 2″ i forgårs at die kortere tid ad gangen. Igår kunne han heller ikke die ret længe ad gangen, og virkede så lidt rastløs, hvorefter han sov. Hans vejrtrækning blev mere tydelig og han tog ikke på. Så igår aftes hentede jeg et stetoskop på mit arbejde. Jeg kunne høre en tydelig mislyd på hjertet (havde egentlig håbet på han blot havde lungebetændelse). Idag er han så blevet scannet, og havde et hul i hjertet mellem de to hjertekamre. Det eneste rigtige var at lade ham få fred.

01.09.09: Vitesse har fået hvalpe.

Tess har født to hvalpe – og fået de sidste to med kejsersnit. Mor og hvalpe har det godt. Der er 3 hanner og 1 tæve.

28.07.09: Parringen har båret frugt – Vitessse er drægtig !

Den vordende fader hedder Fanica Isak Ingeman. Han kan beundres på kennel Fanicas hjemmeside. Se under links!

Drægtigheden varer ca 63 dage (=9 uger), så vi forventer hun føder ca. 03. september. Hvalpene skal blive hos Vitesse og os i 8 uger, og så trænger de til nye udfordringer! Det vil sige de bliver klar til nye hjem allersidst i oktober.

Vitesse er nu blevet scannet to gange, og alt ser fint ud.  Hun var meget dygtig til det, men jo mere ros hun fik under scanningen – jo mere logrede hun, og så bliver det lidt vanskeligt at se tingene nøjagtigt! Så vi måtte nøjes med at nusse hende ligeså stille for at få ro på halen.

J-kuldet 2012

23.06.12: Iris nyder tilsyneladende at der er blevet en hvalp boende – hun tumler rundt med Jasmin, og er bare i supergodt humør!

17.06.12: Sidste hvalp har forladt reden – og dog ikke helt, lille Jasmin bliver her hos os. Alle 4 er kommet ud i dejlige hjem. De to tøser bliver lillesøster til andre schapendoeser, og de to drenge bliver midtpunktet i deres nye hjem :)

08.06.12: 8 uger idag, og første vovse “Joker” er rejst hjemmefra. Det er både vemodigt og dejligt. Der skal til at ske noget mere, og så er det fantastisk at have dejlige hvalpekøbere til at løse den opgave!

25.05.12: 6-ugers fødselsdag :) . De har nu taget terrassen, bedene og plænen i brug.
De har rigtig fundet ud af at tumle med hinanden og er bare så nuttede. Men når de så finder ens tæer med     de spidse tænder … så er de knapt så nuttede!

12.05.12: Så er næste skridt i hvalpenes udvikling klaret: De har lært at spise. De får hvalpefoder, der har suget vand, så det er dejlig blødt at spise.
Og idag har Joli haft besøg af sin kommende “mor” fra Schweiz. Det var rigtig hyggeligt.

30.04.12: Nu er hvalpene blevet så aktive, at de næsten kan komme over kanten på hvalpekassen – så kravlegården er nu sat op. Iris har hurtigt fundet ud af at komme op i kravlegården til dem.

23.04.12: Så har de 4 fået øjne, kun Lynet har stadig lukkede øjne. Så indtil videre er der ikke så meget lyn over hende bortset fra zigzag-striben på ryggen

19.04.12: Se hvor meget de fylder nu!!
Må jeg præsentere, fra venstre mod højre: Numsetrolden (tæve med meget symmetrisk aftegn på numse/hale), Storeplet (han med stort hvidt område på ryggen), Lilleplet (han med lille hvid plet på ryggen), Lynet (tæve med hvid zigzag-stribe på ryggen) og Sidstepigen (tæve, sidstfødt, mest lys)

18.04.12: Så er “De 5″ 5 dage gamle – og har fordoblet deres vægt! De er bare SÅ lækre.
Mor og hvalpe har haft en del besøg. Iris er en stjerne, der ikke lader sig gå på af gæster. Når nogen kommer hilser hun og har fuld tillid til at alle vil det bedste. Flere af Iris’ hundevenner har også været her. Og de er godt klar over at de ikke skal gå helt op i kassen til hvalpene.

16.04.12: Mor og hvalpe trives superfint. De sutter og sover. Iris er en meget opmærksom mor, der ved mindste piv sørger for at vaske dem og lade dem sutte. Man skulle tro hun andrig havde lavet andet end at passe nyfødt hvalpe! Hun spiser selv rigtig godt, så der er næring nok til de små – men der skal altså blandes lidt dåsemad i hendes mad. Det gjorde jeg jo lige til at starte med, så hun kom igang med at spise – og nu har hun så opdraget mig til at fortsætte på den måde!

13.04.12: Iris har født to hanner og tre tæver.

14.02.12: Så er Iris blevet parret med Jungdoes Elvis, og vi glæder os til hvalpe midt i april. 
Iris er selv hvalp fra kuldet, der er “dagbog” for her nedenunder

Comments are closed.