P-KULDET 24/11-2021

Mor: Skandias Melia Mistelten - Far: Solankers Boomer Bandit

Hilsen fra Professor Hygge

En hilsen fra Hygge, han er virkelig blevet stor nu og nyder særligt at være sammen med vores anden hund. Hygge og Funky er meget glade for de daglige ture, hvor de kan løbe frit og møde andre hunde. Hygge samler virkelig familien med sit rolige temperament og glade sind – han er uimodståelig – selv når han glemmer at tisse udenfor:-)

Hilsen fra Paula

Jeg hedder Paula. Jeg er nu halvt tysk og halvt dansk!

Jeg er en nysgerrig og fræk lille dame.
 
Jeg ved hvad jeg vil. Ofte har vi det mega sjovt, fordi jeg må teste mange ting ud. Og så bliver det ofte et dejlig leg.
 
Men på den anden side er mine ejere så fræk, at de ikke vil lystre mig. E.g. Nå jeg ønsker noget fra deres mad og de ikke vil give mig mig det ønsket mad. (vi har lydbevis, hvor hun gerne vil have vores pølser og hylede, gøede, bed 30 minut inden hun gav ro, men det bliver bedre). Men jeg må sige, at jeg må smage mange ting, jeg ikke kende. Yoghurt 😋
 
Om natten vågner jeg ofte op, men mine ejer er sikkert glad, at udforsker haven hver anden time. Det er så spændende derude. Men de leger aldrig med mig derud om natten og de virker meget glad, når jeg har tisset og lavet hundelort. Jeg synes de har to ord for det. Af og til husker jeg det. Opdatering: de sidste natter var jeg kun op en gang!
 
Jeg synes, at jeg er god at lystre. Jeg kender allerede mange ord og det er sjovt at arbejde efter dem, fordi jeg få godbidder for det. Sit, dæk, kom, Snor, Tunnel, … Lige nu øver vi at gå pænt. Det er svært.
 
Vi er i gang, at opleve mange ting. Jeg glæder mig altid, når jeg skal i hundeboksen, fordi det betyder vi skal ud for et nyt eventyr. I bilen, bussen eller i morgen med toget. Det fleste er rigtig sjovt. På begyndelsen skal jeg sidde og kigge på det hele, men snart skal jeg finde ud, om der er venlige mennesker, nye dufter og hvad sker i omgivelsen. Jeg kunne stadig væk ikke finde ud om andre hunde, som ikke har lang pels og er lidt bange om køretøjer på gaden.
 
Jeg mærker, at jeg får mere kraft, kan springe rigtig godt. Jeg kan løbe rigtig stærkt og det er dejlig. Jeg laver nogle prøver: kan jeg løbe stærkt ned af et lille bjerg, kan jeg springe over en lille strøm, klatre  op på en gammel træ og balancere der …
 
Min dag er sådan: Axel og Jan står op kl 6:30. Så leger vi lidt og jeg spiser. Når de gik ud af huset, sover jeg lidt længere, inden Nadja står op. Vi leger sammen og går en tur. Bagefter er jeg træt og vi går i kontoret, hvor jeg sover i min hundeboks. Når jeg vågner igen, finder jeg mange sjove ting i kontoret og ofte leger en af de mennesker der med mig. Så får vi alle frokost derhjemme. Jeg glæder mig meget, når Jan kommer hjem. Og fordi han ikke kan så godt lide, at jeg bider ham, prøver jeg, ar være mere forsigtig. Men det er svært.
Vi går også en tur om eftermiddagen og ind i mellem sover jeg eller spiser lidt. Omkring kl 19 bliver jeg træt. Senest kl 20 sover jeg og synes det ikke er sjovt at skal ud inden jeg vågner selv.
 
Jeg hader regnvejr

Hilsen fra Polo

Polo bor i Vejle. Han er en frisk og nysgerrig hvalp som elsker at snuse rundt i skoven lige hvor vi bor. Dog lidt genert når der er for mange hunde. Han kan også godt være lidt forsigtig og tilbageholdene når han møder nye hunde og nye oplevelser.
Generelt er han en meget glad hund som elsker at tygge på crocks og få en lur i sofaen 🙂

Hilsen fra Petra

Petra Pebermynte flyttede til Nordjylland. Her bor hun sammen med Lone, to katte og en PON – en polsk hyrdehund. Turen fra Vejle til Nordjylland gik så fint, der var en pause kort efter de var kørt herfra, ellers sov Petra på hele turen. Hun har ikke en eneste gang efter hun flyttede pevet eller klynket. 

Petra har altid været eventyrlysten når vi havde hende med ude, hun kunne sagtens gå på opdagelse uden sine søskende. Lone beskriver hende som en hund med masser af selvtillid og hun elsker at udforske den store verden, stadig gerne på egen hånd. Hun har ikke brug for nogen til at passe på hende. De første aftener hun var i sit nye hjem, gik Lone fint med ud med en lommelygte for at holde styr på hende. Petra spurtede afsted og skulle undersøge det hele. Godt nok er hele haven hegnet ind, men Lone havde det bedst med at vide hvor Petra var. Petra derimod – hun var helt ligeglad  😂
Lone er så heldig at have børn og børnebørn lige i nærheden og de har taget så godt imod Petra, og er ligesom Lone helt forelskede.
Den anden hund derimod – hun var ikke helt så imponeret over det nye familiemedlem. Men efter en lille uges tid får Petra nu lov at sove ved siden af – for at citerere Lone “selv et isbjerg kan smelte”. 😄
Den anden hund har tidligere været vant til at have hund omkring sig, da Lone før har haft to hunde. Men efter at have været ene hund nogle år kræver det lige lidt tilvænning at skulle være to igen 🙂

Hilsen fra Stella

Stella er flyttet til en forstad udenfor Århus, hvor hun nyder livet. Hun er en meget glad og tillidsfuld hund, der hurtigt fandt sig til rette i sit nye hjem. Hun har et turbo gear, men kan også godt lide at råhygge i sofaen. Når hun ikke putter der, er hun i gang med projekt “hule”.
Det er ikke længe siden hun har haft det første, meget vellykkede, møde med den hund, som vil være en stor del af hendes liv; en 7 mdr gammel cockerpoo tæve. 
Stella har flere gange vist at hun kan lave karruselture, som Melia, når der er mad på vej i skålen. 
Hendes nye mennesker er meget glade for hende, og beskriver hende som en lille stjerne 🌟❤️

Hilsen fra Wilma

Så er det to uger siden, at jeg, Wilma (Pain au Chocolat), flyttede ind hos min nye familie.🥰 
Min familie er vilde med mig. De er fire voksne mennesker, der bor, hvor der er meget høje træer. Nu har jeg vænnet mig til at være udenfor. Jeg er begyndt at finde grene, som jeg bider i. Elsker også blade. 😍 
Min familie tager mig ud flere gange om dagen, og roser mig, hver gang jeg tisser eller pøller. Glade råber de: “Dygtig Wilma”
Når vi er færdige med at være ude, så spurter jeg i galop til hoveddøren, og atter siger de: “Dygtig Wilma”. Jeg spiser godt, vejer nu 1700g – og min pels gror derudaf. Min hale er også dobbelt så lang. Mine tænder øver jeg mig hver dag i at bruge. Bider og gnaver i mit legetøj, husets fletkurve og frynser på gulvtæpper. Det er svært at finde ud af, hvad jeg må og ikke må. Ofte når jeg lige er kommet i gang med et godt bid, løfter familien mig op i luften, mens de siger: “Nej Wilma”.
Om natten har jeg min faste plads i min kurv, jeg er tryg med tæppet, jeg fik med, da jeg flyttede hjemmefra.
Når jeg er træt af alle deres kys og kram, hopper jeg op i min kurv og tager en lur. ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik på billedet af det fine bur!

Lidt fra hvalpenes sidste dage før de flyttede

Der var gang i den inden de flyttede, de var mere i køkkenet/stue end i kravlegården.
 
Tirsdag den 18/01 flyttede Polo, Paula og Wilma. Da der kun var tre tilbage blev de noget urolige om aftenen, så Johannes var jo nødt til at være ved dem til de faldt i søvn.
Alle inklusiv Johannes 🙈
 
Onsdag formiddag blev Petra hentet. Da der kun var to tilbage tog vi Hygge og Stella med på en lille gåtur. Det gik overraskende godt, så længe man hele tiden snakkede til dem ☺
 
Stella var den sidste der blev hentet. Inden hun flyttede fik hun lov at få en lur med mor Melia, der ellers ikke havde gidet at putte eller gøre noget med hvalpene de sidste dage inden de flyttede. 

17. januar 2022

Vi har besøgt en gård/gartneri, hvor der også er børnepasning. Her fik hvalpene hilst på den lille flok børn, til stor glæde for både børn og hvalpe. Børnene stod klar til at tage imod os da vi kom ind i indkørslen. 
 
På gården var der to katte som straks hoppede op på et bord og betragtede hvalpene oppe fra. Både Paula, Petra og Polo var meget interesserede i kattene, men det var ikke rigtigt gengældt.
 
Efter god leg med hinanden og børnene, skulle hvalpene ud og se på de andre af gårdens dyr. Ænder, køer, høns og geder.
De nåede dog kun til det første dyr på vores vej, gederne. Her kunne vi sidde på god afstand og betragte dem, for det var alligevel lidt farligt. Så resten af dyrene fik aldrig besøg af hvalpene desværre. 
 
Men det var en god dag for store og små. Hvalpene var så nysgerrige på det hele (undtagen de store dyr). 

15. januar 2022

I dag fik hvalpene hilst på andre hunde. 
Om eftermiddagen havde de en legeaftale med deres en uge ældre fætre og kusiner. De bor hjemme ved den opdrætter der også har p-kuldets far. Paula fik leget en del, da hun lige tøede op. De andre var mere på opdagelse. Selvom fætre og kusinerne kun er en uge ældre er de en del større – omkring de 4 kilo, hvilket er lidt mere end dobbelt så store. Men de fik hilst og hyggede sig. Petra var meget omkring og fandt ud af at visne blade virkelig er en fornøjelse at lege i ☺
 
I aftes havde hvalpene besøg af deres mormor og oldemor. På billederne ses Wilma med oldemor Skandias Iris ☺

14. januar 2022

I dag har de små været på Dyrlægehuset Kolding og blive chippet og vaccineret. 
Gik det godt? 
-Hvis kriteriet var at alle skulle chippes og vaccineres – så gik det forrygende.
– Hvis kravet var at de skulle chippes og vaccineres uden at hyle og skrige i vilden sky, så fejlede det totalt 🤣🙈
Wilma hylede dog ikke, men hun skældte ud på dyrlægen 🤷‍♀️🙈😅
Tre hylede men stoppede så snart det var overstået. 
Så var der Polo og Paula. De forsatte med at hyle og pive efter de blev sat ned på gulvet igen 🤣🤣
 

10. januar 2022

Hvalpene har været ude for første gang. Det tog lidt lokken og overtalelse før alle kom ud af døren. Men det lykkedes. De synes det var meget spændende og var meget nysgerrige omkring hvad man kunne finde udenfor. 
 

9. januar 2022

Hvalpene har nu fået deres navne tildelt.
 

30-31. december 2021

Hvalpene er nu ude på opdagelse hver dag. De har allerede nu opdaget sko, computerspil og deres egen lyd 
😅
 
De leger sammen hver dag og leger med os. De tager rigtig pænt imod alle de mennesker der kommer og siger hej til dem. 
 
Og så kunne de da ikke være mere ligeglade med fyrværkeriet!

23. december 2021

Nu hvor det har sneet det meste af dagen skulle hvalpene selvfølgelig også opleve det. Men det var for koldt at komme ud, så måtte sneen jo komme ind. 
De var meget interesseret og skulle både gå og smage på det – kun for at opdage at det var lidt koldt 
🤣

14. december 2021

Den 14. December var hvalpene for eventyrlystne til at blive i fødekassen og de måtte i den store hvalpekasse. Hvalpene faldt ret hurtigt til ro i kassen. 

 
De begynder at bevæge sig mere rundt og selvom de er lidt vakkelvorne på benene, begynder flere af dem at gå rundt.

6. december 2021

Så har to af hvalpene fået øjne.

Ikke den lille brune – men hun og den store plettede ligger rigtig tit ‘arm i arm’

24. november 2021

Melia fødte i formiddags sine 6 små hvalpe på bare 2½ time.
2 hanner og 4 tæver.
Hun blev selv lidt overrasket, men fandt lynhurtigt ud af hvad det handlede om og er en megadygtig mor. 
Der er 4 sorte og en grå-sort. Og ja – der er en lille brun, for farfar er brun. 

18. november 2021

Melias fine mave ca 10 dage til fødsel

15. november 2021

Hver gang Melia skal have mad får hvalpene en snurretur så de både bliver karrusel-klar og sø-stærke 🙈🤣😅

29. oktober 2021

Så er der fine scanningsbilleder. Der er ‘fanget’ 4 hvalpe på et billede – men der er flere end det:)

Solankers Boomer Bandit
Skandias Melia Mistelten

Comments are closed.